Malezijci i Mikulić ulažu 320 mil. eura

Bez autora
Sep 02 2012

Nakon što je recesija poljuljala i prekinula već dogovoreno investiranje otprilike 320 milijuna eura američkog i švicarskoga kapitala u gospodarski megaprojekt hrvatskog poduzetnika Marinka Mikulića, vlasnika PAN papirne industrije, u Slatini je u četvrtak gostovala delegacija malezijskih ulagača na čelu s Winstonom Chiom. Na susretu Mikulića i malezijske delegacije s Ivanom Roštašom, gradonačelnikom Slatine, potvrđena je namjera Pan papirne industrije iz Zagreba i China international investment stock company koji su ugovorom o suradnji izrazili namjeru da u Slatini, najkasnije za godinu dana, počnu realizirati projekt u kojem je gradnja tvornica, proizvodnja celuloze od biljke mischantus, koju treba zasaditi na otprilike deset tisuća hektara te proizvodnja toplinske i električne energije iz termalnih izvora.

Malezijci i Mikulić ulažu 320 mil. euraNakon što je recesija poljuljala i prekinula već dogovoreno investiranje otprilike 320 milijuna eura američkog i švicarskoga kapitala u gospodarski megaprojekt hrvatskog poduzetnika Marinka Mikulića, vlasnika PAN papirne industrije, u Slatini je u četvrtak gostovala delegacija malezijskih ulagača na čelu s Winstonom Chiom.

Na susretu Mikulića i malezijske delegacije s Ivanom Roštašom, gradonačelnikom Slatine, potvrđena je namjera Pan papirne industrije iz Zagreba i China international investment stock company koji su ugovorom o suradnji izrazili namjeru da u Slatini, najkasnije za godinu dana, počnu realizirati projekt u kojem je gradnja tvornica, proizvodnja celuloze od biljke mischantus, koju treba zasaditi na otprilike deset tisuća hektara te proizvodnja toplinske i električne energije iz termalnih izvora.

Preseljenje iz Zagreba

Mikulić je potvrdio da su investitori iz Malezije zadovoljni što su vidjeli u Slatini te da Pan u ovom projektu, s trideset posto udjela, postaje manjinski vlasnik.

– Tom suradnjom počinje se ispunjavati moj san da gradim jednu visoko kvalitetnu europsku tvornicu u Hrvatskoj – izjavio je Mikulić.

Otkako je lani Trnovaču kupila Mikulićeva “Pan Trgovina” intenzivnije se krenulo u istraživanje termalnih izvora, izradu projekata i pronalaženje investitora koji bi financirao preseljenje Mikulićeve tvornice papira iz Zagreba u Slatinu, kao i investicije proizvodnje celuloznog papira i toliko potrebne električne energije.

Prema planu sve tri investicije trebaju se realizirati u Trnovači gdje se planira otvoriti čak petsto radnih mjesta.

Gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš potvrdio je jučer novinarima kako se radilo o tehnološki zahtjevnoj investiciji za koju je u tijeku izrada Studije utjecaja na okoliš.

Puna potpora grada

– Dosad je učinjeno puno napora da se ambiciozni projekt realizira, a u svemu tome grad daje punu potporu gospodinu Mikuliću i investitorima. S obzirom na teškoće najbolje bi bilo da javnost o svemu obavijestimo kada počne realizacija projekta – izjavio je slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik